Kvinnans Tao & Mannens Tao
Del 2: Bli vän med dina hormoner!

Körtlarna som utsöndrar hormonerna behöver medveten närvaro
och avslappning för att hålla balansen.

På denna kurs får du verktyg och övningar för att hjälpa ditt hormonsystem att komma till större balans. Dina körtlar som utsöndrar hormonerna är ett snillrikt och delikat system med ett intimt samarbete sinsemellan, men även med dina känslor och tankar.

Med mer kunskap om hur vi inverkar på våra inre tillstånd och därigenom vår biokemi kan vi påverka vårt hormonsystem. Ibland är det som vi tror hormonerna är en osynlig kraft som ligger på lur och att vi är försvarslösa offer. Men det är vi inte. Du kan finna mer balans och påverka t.ex. pms och menopausen och andropausen. Stöd din kropp till återhämtning, balans och harmoni!

OM KURSEN

Detta är kursen för dig som vill finna nya vägar till djup medveten vila och förnyad livsenergi!
Här får du tips och verktyg för att stödja och balansera hormonsystemet. Så du kan finna mer energi, avslappning och acceptans i din kropp.

Många funktioner i vår kropp styrs av hormoner - sexlust, aptit, humör, matsmältning och immunförsvar för att nämna några. Stress är kanske den allra värsta fienden som skapar obalans i hormonsystemet. Både tankar och känslor kan påverka biokemin positivt eller negativt.

Kroppen och körtlarna som styr hormonerna behöver medveten närvaro och avslappning för att hålla balansen. I den djupa vilan kan du väcka upp slumrande livsenergi och medvetet öppna upp till djupare lager inuti dig själv. Så låt kroppen bli den plats för återhämtning, kraft och njutning den är ämnad att vara.

Du kan skapa mer balans i dina cykler och fortsätta känna dig vital både före och efter klimakteriet. Även män mår bra av att balansera sina hormoner och underlätta livets gång och andropausen.

INNEHÅLL: 
- Teori och anatomi om din körtlar och hormoner.
- Praktiska qigongövningar för att öppna upp kroppen.
- Taoistiska övningar - Inre leendet, hormondusch, körtelmeditation.
- Körtlarnas/chakrornas psykiska egenskaper.
- Taoistiska principer & vikten av vila och återhämtning.  

ÖVRIGT:
* Du har möjlighet att dela dina erfarenheter och ställa frågor inne i kursen.
* Online kursen "Del 2: Balansera dina hormoner med Tao!" innehåller ca tre timmar inspelat material, videos, ljudfiler, bilder och texter. Den innefattar teori, tips inför övningarna, träningsklasser samt guidade meditationer.
* Du har tillgång till kursen under ett helt år (12 månader).  
* Denna kurs ingår som en del av medlemsprogrammet för Tao-lovers!
* För ytterligare inspiration och stöd till träningen kan det vara fint att ha mina böcker: Mannens Tao eller Kvinnans Tao, då kurserna till stor del bygger på innehållet i böckerna: KLICKA HÄR

"Att gå den här kursen var en stor upplevelse för mig. Särskilt tyckte jag om övningarna då vi med tankens hjälp kontaktade kroppens olika körtlar, från äggstockar till tallkottkörteln. Det blev på något sätt en andlig upplevelse av kroppens fantastiska möjligheter, en resa där varje område hade en alldeles egen kvalitet som jag kunde märka. Den övningen är min favorit och gör mig alldeles lugn inombords, vilket är skönt eftersom jag är en orolig själ.
Övningarna stärker min livsenergi och har hjälpt mig vid nedstämdhet också. Tack!"
// Anna Blom 42 år.

KURSINNEHÅLL

BÖCKER AV IRENE