Kvinnans Tao
Del 2: Bli vän med dina hormoner!

Körtlarna som styr hormonerna behöver medveten närvaro och avslappning för att hålla balansen.

Med mer kunskap om våra hormoner kan vi påverka vår vardag. Ibland är det som vi tror de ligger på lur. Men du kan finna mer balans och påverka t.ex. både pms och klimakteriet.

På denna kurs får du verktyg för att balansera ditt hormonsystem genom olika övningar. Dina körtlar som producerar hormonerna är ett snillrikt och delikat system.

Vem vill inte leva kreativ - glad och full av lust livet ut?
Hjälp din kropp till återhämtning och harmoni.

OM KURSEN

Detta är kursen för dig som vill finna nya vägar till djup medveten vila och förnyad livsenergi! Under denna kurs får du tips om hur du kan stödja och balansera hormonsystemet. Så du kan finna mer kraft, avslappning och acceptans i din kropp. Du kan skapa mer balans i dina cykler och även fortsätta känna dig vital både före och efter klimakteriet.

Många funktioner i vår kropp styrs av hormoner - sexlust, aptit, humör, matsmältning och immunförsvar för att nämna några. Stress är kanske den allra värsta fienden som skapar obalans i hormonsystemet. Både tankar och känslor kan påverka biokemin positivt eller negativt.
 
Kroppen och körtlarna som styr hormonerna behöver medveten närvaro och avslappning för att hålla balansen. På så sätt kan du väcka upp slumrande livsenergi och medvetet öppna upp till djupare lager inuti dig själv. Så låt kroppen bli den plats för återhämtning, kraft och njutning den är ämnad att vara. Du har möjlighet att dela dina erfarenheter och ställa frågor i gruppforumet.    

Innehåll: 
- Anatomi körtlar och och hormoner
- Praktiska övningar och meditationer
- Körtlarnas/chakrornas psykiska egenskaper
- Taoistiska principer & vikten av vila och återhämtning  

"Att gå den här kursen var en stor upplevelse för mig. Särskilt tyckte jag om övningarna då vi med tankens hjälp kontaktade kroppens olika körtlar, från äggstockar till tallkottkörteln. Det blev på något sätt en andlig upplevelse av kroppens fantastiska möjligheter, en resa där varje område hade en alldeles egen kvalitet som jag kunde märka. Den övningen är min favorit och gör mig alldeles lugn inombords, vilket är skönt eftersom jag är en orolig själ. Övningarna stärker in livsenergi och har hjälpt mig vid nedstämdhet också. Tack!" // Anna Blom 42 år.

KURSINNEHÅLL